Профилактика на канали – защо се налага

Поддържането на проводимост на каналите в апартамента, къщата, вилата или офиса е от съществено значение, за да не се налага да викате специалисти по спешност да отпушат канализационната система. Аварийните услуги са скъпи, а неприятностите, които ще си създадете, ако се наложи да търсите спешно професионалисти, са наистина големи. Запушването на системата може лесно да се предотврати с регулярна профилактика на канали. Но защо въобще е необходима?

Каналите се експлоатират ежедневно и заедно с водата в тях (в зависимост от предназначението им) попадат косми, битови отпадъци, мазнини, твърди предмети, малки песъчинки и много други. Постепенно по вътрешността на тръбите се появяват налепи от всички тези допълнителни елементи, обикновено скрепени от мазнините. Това намалява капацитета на канала, създава съпротивление и не позволява водата да се оттича както обикновено. С времето тези налепи образуват „тапи“ до окончателното запушване на тръбата. А след това следват всички проблеми, които често са обект на хумористични истории, сюжети в комедии и разкази на приятели. Но те съвсем не са така смешни, когато се случат на Вас. Обикновено са безкрайно миризливи, неприятни, а отпушването коства нерви, усилия и, разбира се, непредвидени средства.

профилактика на канали

Необходимата профилактика на канали

Всичко това може да се избегне, ако създадете един полезен навик – от време на време да използвате специализираните услуги на фирма за профилактика на канали. Превантивните мерки ще Ви дадат увереност, че вероятността да Ви се случи неприятност с канализационната система е сведена до минимум.

Но как се случва профилактиката? Има няколко утвърдени способа, които специалистите практикуват. Един от тях е проверката на проходимостта с помощта на видеодиагностика на канали. Тя е най-сигурното средство, за да се установи има ли и къде е запушването, в какво състояние са тръбите и трябва ли да помислите за подмяна на някоя част от канализационната система.

Компаниите работят със специфични химикали, които не са достъпни на масовия пазар, за да се справят с първоначалните признаци на запушване. Професионалистите разполагат и със специална механична техника, която им позволява да се справят с належащите проблеми. Ако се касае за по-сериозна проблематика, се прибягва до хидродинамично отпушване, което използва силата на водата. За целта отново се използват уреди и системи, достъпни само за специалистите в тези услуги. При всички положения не рискувайте дори при най-малкото съмнение, че системата започва да се „задъхва“. Потърсете професионалистите от KANALI.INFO, които ще Ви съдействат своевременно и коректно!