Няколко полезни съвета за отпушване на канала в банята

Каналът в банята – обикновено разбираме колко е важен, чак когато се запуши. Истината е обаче, че трябва да го наблюдаваме и поддържаме както всеки друг.

Запушванията в банята обикновено са причинени от космите, които се натрупват при къпане. А ако имате и домашен любимец, неговата козина също може да допринесе това. Добре е да имате решетка на канала, която да събира падналите боклуци и косми, но понякога тя не е достатъчна. Затова трябва да знаете какво трябва да правите, когато възникне необходимост от отпушване на канала в банята.

Отпушване на канала на мивката в банята

Мивката в банята може да се запуши от различни сапунени частици, косми, прах и други, попаднали там при миене. Ако забележите запушване, можете да проверите сифона. Развийте, почистете и завийте отново. Ако проблемът е все още налице, вероятно запушването е в канала. Можете да промиете канала с гореща вода или да използвате спирала.

отпушване на канал в банята

Отпушване на канала на пода в банята

Точно в този канал се събират всички косми. Разположен е най-ниско, водата се оттича много лесно в него, а с нея и всички други частици. Този канал е и най-предразположен към запушване. При него е важно да почиствате решетката след всяко къпане. Можете и да правите редовна профилактика с препарати на основата на сода каустик.

Отпушване на канала на душ кабината

Ако имате такава, принципът е подобен като горния, тъй като това ще бъде основният канал на мястото, където се къпете. Съответно и там ще се оттичат всички косми и други частици. Ще разберете, че каналът е запушен, когато водата започне да се застоява. Можете да опитате отпушване на канала с различни домашни средства и способи – гореща вода, веро, сода и оцет и т.н.

Ако след всички опити за отпушване на канала в банята, той все още е запушен, е време да се обадите на специалисти. Канали.инфо ще се погрижи да се върнете към безпроблемното къпане много бързо, защото разполагаме с точното оборудване за отпушване на канали. Потърсете ни!