Кога е нужно почистване на септична яма?

Кога е нужно почистване на септична яма?

За определен период от време в резервоара на септичната яма се натрупват утайки и кал, които могат да доведат до редица проблеми, свързани с оттичането на мръсната вода и отпадъците. За да ги избегнете, е важно да се извършва редовно почистване на септичната яма. Без него системата ще стане нефункционална и няма да може ефективно да пречиства отпадъчните води, които преминават през нея.

Въпреки че редовното почистване на септична яма обикновено се извършва всяка година или най-много на две, е добре да можете да определите кога всъщност системата се нуждае от профилактика.

Почистване на септична яма – кога се налага?

Някои септични системи могат да поберат повече от няколко хиляди литра твърди и течни отпадъци, но винаги ще има момент, когато резервоарът ще се напълни и ще трябва да се почисти основно.

Ето и някои признаци, че е време да се обадите на професионална фирма за почистване на септични ями, за да дойдат да свършат работата надеждно, ефективно и по екологичен начин:

Неприятни миризми

Първият признак, че е време за почистване на септична яма, е появата на неприятни миризми. След като септичната яма наближи пълния си капацитет, неприятно миришещите изпарения от вътрешността на резервоара ще проникнат във въздуха, като с течение на времето ще стават все по-забележими и натрапчиви.

Забавено оттичане

Когато септичната яма е пълна, оттичането на отпадъчната вода може да се забави значително, което показва необходимостта от почистването ѝ.

Проблеми с пускането на вода

Друг признак, че трябва да се замислите за почистване на септичната яма, е, когато възникнат проблеми при опит за пускане на водата в тоалетната или при източване на мивки и вани.

Наводняване на жилището или двора

Да се надяваме, че резервоарът Ви никога няма да се напълни толкова много, че да се стигне до този момент, защото това може да причини значителни щети на имота Ви. Около отводнителните полета може да се образуват „локви“, което е често срещан индикатор за препълнен септичен резервоар.

Ако започнете да забелязвате някой от горепосочените признаци, то значи е време да се обърнете към специалисти по почистването на септични ями, за да избегнете последващи щети и проблеми. Ние, от KANALI.INFO, можем да Ви помогнем с всичко нужно за безпроблемното функциониране на септичните ями, включително почистване, инспекции, поддръжка и ремонт.

Свържете се с нас още днес, за да насрочите среща!