Какво трябва да знаем за отпушването на сифони

Понякога малките детайли вкъщи имат най-голяма роля за нашето ежедневие. Такъв е случаят и със сифоните в кухнята, банята и тоалетната. Тяхната функция е да предотвратят попадането на по-големи частици отпадък в канализация. И се справят чудесно до момента, в който боклуците стават твърде много или възникне друг проблем, който би могъл да предизвика запушване.

Нужда от отпушване на сифони има тогава, когато водата започне да се оттича все по-бавно и накрая спре. Ще забележите проблема със сигурност, най-вече когато все по-често виждате остатъци в мивката или когато по пода в банята има повече сапунена пяна от обикновено.

Защо е важно да потърсите начин за отпушване на сифона навреме?

Запушеният сифон не само пречи на нормалното Ви ежедневие, но би могъл да създаде опасност, тъй като в застоялата вода се създават подходящи условия за развитие на бактерии и микроби. Именно затова всички натрупани остатъци от храна в мивката, както и други отпадъци, трябва да бъдат отстранени бързо, а проблемът – решен за максимално кратък срок.

отпушване на сифони

Как да предотвратите запушването на сифона?

Започнете от поставянето на решетка върху отвора на сифона, която да пречи на частиците от храна и останалите отпадъци да попадат директно в него. По този начин дори и да се натрупат такива, лесно ще ги изхвърлите в коша за боклук. Обръщаме внимание, че е препоръчително да почиствате решетката на сифона в банята след всяко къпане, особено ако имате домашен любимец, който къпете на същото място, и неговите косми също могат да попаднат там.

Помагат ли препаратите за отпушване на сифони?

Можете да се заредите с препарати за отпушване на сифони, които обикновено са ефективни, но често се оказват временно решение. Могат да Ви помогнат в дадения момент, но не след дълго запушването отново да е на лице. В случай че забележите, че сифонът се запушва често, въпреки че сте ползвали препарат, проблемът вероятно се задълбочава.

В такъв случай е най-добре да потърсите услугите на специализирана ВиК фирма, а ние сме точно такава! Разполагаме с опитен екип и оборудване, с което да отстраним проблема с канализацията бързо и ефективно. Потърсете Канали.инфо по всяко време!