Какво трябва да знаем за отпушването на канал на къща?

Едно от най-хубавите неща в това да притежаваш къща е възможността да се радваш на приятни моменти в двора. Но за целта е необходимо да се погрижиш и за канализацията. Запушванията на каналите са сериозен проблем, който не бива да се пренебрегва. Но кога трябва да помислим за отпушване на канала на къщата?

Чести причини за запушване на канала

Най-честите причини за запушвания са няколко. Попадналите в канализацията листа и части от растения са предпоставки за тапи. Прахът и почвата лесно попадат в канализацията. Възможно е заради слягане на почвата да се получи разместване на тръби или елемент от канализацията да се пукне или счупи. Не е рядкост в каналите да попаднат и камъчета, в тръбите да избият корени на растения и др.

Това може да доведе до влага, наводнения, задържане на вода. А всички знаем какви са опасностите от подобен сценарий – образуване на гъби, мухъл. Това е и благоприятна среда за развиване на множество бактерии, опасни за човека и животните.

Какви са етапите на професионалното отпушване на канал на къща?

Необходима е регулярна профилактика, а при вече настъпил проблем – решаването му с професионални средства. Какви са етапите на процедурата, ако се обърнете към специалисти?

отпушване на канал на къща

Винаги се започва с диагностика. Специализираните компании разполагат с технологии и инструменти, с които могат да установят локацията на проблема и да инспектират каналите, без да се наложи разбиване и разкопаване. Когато се установи местоположението на блокадата, се начертава подход, с който процесът по отпушване на канал на къща да се случи най-добре.

Отпушване с високо налягане за оптимално решение на проблема

Обикновено в такива случаи се налага отпушване с вода под високо налягане. Каналите в двора са с по-голям диаметър и при други подходи за отпушване в горния край на тръбата остават налепи. Те постепенно се увеличават и започват да пречат на нормалната работа на канализацията. И в крайна сметка довеждат до нови запушвания.

Чрез отпушването с вода под високо налягане тези налепи се отстраняват и тръбата се измива много добре изцяло. Добре е след процедурата отново да се направи диагностика, за да сте сигурни, че проблемът е отстранен напълно. Нашият съвет е да се обърнете към професионалисти при регистриране на някакво запушване, тъй като подръчните или домашни средства за отпушване биха помогнали само временно, а в някои случаи само биха задълбочили проблема. Затова не се колебайте – потърсете KANALI.INFO навреме!