Как правилно да поддържаме каналите у дома – съвети и насоки

Когато се нанасяте в ново жилище или правите ремонт на своето, последното нещо, за което мислите, е канализацията. Вълненията Ви са свързани главно с нанасянето в новия или преобразен дом. Поддръжката на каналите обаче е нещо много важно за Вашия комфорт. Ако тя се пренебрегва, ще се появят проблеми, които ще нарушат ритъма на ежедневието Ви и ще Ви костват разходи, време и нерви. За да избегнете подобни ситуации, е необходимо да полагате грижи за канализацията в дома си.

Правилно поддържане на каналите у дома – съвети и насоки

Поддържането на канализационната система е също толкова важно, колкото вниманието, което отделяте на уредите вкъщи например. По този начин може да намалите значително риска от запушването на каналите или други подобни проблеми. Ето няколко ценни съвета по темата.

поддържане на каналите у дома

Периодична профилактика

Онова, което може да направите сами у дома в полза на каналите, е да ги промивате на определен период от време със силна струя вода. Може да бъде и студена, но горещата вода е по-склонна да разтвори мръсотия, мазни натрупвания или други частици, които биха предизвикали запушвания.

Разделно изхвърляне

Когато става дума за поддържане на каналите у дома, най-важното правило е да сведете до минимум отпадъците, които попадат в тях. Разбира се, няма как да престанете да миете чинии или да си взимате душ, но можете да изсипвате по-големите частици храна в коша за боклук преди да сложите чинията в мивката, както и да премахвате падналите косми, струпани около канала, след баня. Това значително ще помогне за предотвратяване запушването на сифоните и тръбите.

Трикове за лесно отпушване на канали

Има различни съставки, които всеки ползва в домакинството и които могат да Ви помогнат лесно да отпушите канала си, ако забележите, че водата се оттича трудно например. Такива са оцетът, содата за хляб, верото и течният сапун. Уверете се, че ги имате под ръка за подобни случаи.

Това са някои лесни насоки за поддържане на каналите у дома, които със сигурност работят. Все пак, ако в даден момент възникне проблем с канализационната Ви система, не се колебайте на потърсите услугите на Kanali.info. Разполагаме с необходимите средства за бързото отпушване, профилактика и видеодиагностика на канали, ако не сте наясно какъв точно е проблемът. Реагираме по всяко време в случай да авария и предлагаме гъвкави решения според Вашето време и бюджет.