3 съвета за отпушване на каналите у дома

Запушеният канал вкъщи безспорно е сред често срещаните битови проблеми. Добрата новина е, че ако запушването не е сериозно, можете да се справите и сами с него. Именно затова сме Ви приготвили тези лесни съвети за отпушване на канали със средства, които почти винаги се намират в дома.

Важно е да отбележим, че тук не говорим за химични препарати, а за домашни продукти, които винаги имаме под ръка. Някои могат да Ви изглеждат и нестандартни, но пък са ефикасни, в което сами ще се убедите.

1. Сода за хляб и сол – един от най-честите съвети за отпушване на канали

Сред често даваните съвети за отпушване на канали попада използването на сода за хляб, затова няма как да я пропуснем. Този път Ви даваме предложение за комбинация със сол. Трябва Ви една чаша сода и една сол. Изсипете ги и пуснете гореща вода.

съвети за отпушване на канали

2. Отпушване на канала с бяло вино

Ще Ви трябва една бутилка бяло вино, но ако смятате да го отворите за вечеря, по-добре вземете две, защото първата е за канала. Бялото вино съдържа оцетна киселина, която може за разтвори натрупаните частици в канала. Изсипете бутилката и оставете за няколко часа или за през нощта. След това пуснете вряла вода да тече известно време, докато не забележите, че каналът е отпушен.

Ако Ви се струва непосилно да похабите бутилка бяло вино за канала, опитай се кока кола – процесът е същият.

3. Отпушване на канала с таблетки аспирин

Ако имате няколко излишни таблетки аспирин под ръка, можете да ги раздробите, да ги изсипете в канала и да пуснете вряла вода. Благодарение на салициловата киселина в таблетките каналът трябва да се отпуши.

Ако нищо от тези или други използвани от Вас домашни средства не помогне за трайно отстраняване на запушването, вероятно проблемът е по-сериозен. Тогава на помощ идваме ние! От Канали.инфо разполагаме със специализирано оборудване и квалифициран екип, който ще се справи със запушения канал в дома Ви за максимално кратко време. Очакваме Вашето обаждане!